Patronii magazinelor din mall-uri ar putea primi jumătate din banii de chirie

203
Patronii magazinelor din mall-uri ar putea primi jumătate din banii de chirie - ajutorstatmallurisursaprofitro-1600969735.jpg

Articole de la același autor

Guvernul ar putea acorda un ajutor de stat magazinelor din mall-uri, care au fost închise în perioada pandemiei. Sprijinul ar acoperi un procent de 50% din valoarea chiriei fixe. Executivul ar putea decide aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care retailerii din centrele mari comerciale, nevoiţi să își oprească activitatea în perioada 16 martie - 15 iunie 2020, ar primi jumătate din suma datorată chiriaşilor. De măsură ar urma să beneficieze în jur de 3.000 de firme, iar bugetul schemei de ajutor de stat este de 160 de milioane de lei. Valoarea maximă a ajutorului de stat este de 800.000 euro/beneficiar.

„Scopul schemei de ajutor de stat este de a reduce impactul negativ asupra operatorilor economici care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor comerciale, prin acordarea de ajutor unic nerambursabil care acoperă o parte din costurile cu chiria aferentă perioadei în care activitatea respectivilor operatori economici a fost suspendată în cadrul spațiilor închiriate”, se explică în preambulul OUG.

Ajutorul de stat ar urma să fie derulat prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care va publica pe site-ul instituţiei ghidul de implementare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde