Patronii din turism, strigăt de ajutor! „Eliminați impozitul pe salariul minim!”

4245
Patronii din turism, strigăt de ajutor! „Eliminați impozitul pe salariul minim!” - fondnbucoval-1627660398.jpg

Articole de la același autor

Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMC), membră a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a adresat o scrisoare deschisă ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, prin care îi semnalează problemele cu care se confruntă turismul constănţean. Astfel, s-a cerut schimbarea legislaţiei fiscale şi actul normativ care reglementează utilizarea şi activităţile pe plajă.

Scrisoarea deschisă către ministrul Muncii, Raluca Turcan, are două căi de abordare. Una către omul politic, vicepreşedinte al PNL, căruia i-au fost aduse la cunoştinţă, faptul că destructurarea Direcţiei Generale de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului prin desfiinţarea ilegală a 40 de posturi, va duce la lipsa specialiştilor în domeniu. „Nici la ora actuală nu s-a luat o decizie în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, proiect care se află şi acum în dezbatere publică”, scrie semnatarul scrisorii, Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedinte FPTR.

De asemenea, OPMC a solicitat modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr.19/2006 privind utilizarea şi controlul activităților desfășurate pe plaja Mării Negre. „La ora actuală există o propunere legislativă a unui grup parlamentar care se referă la reglementarea accesului animalelor de companie pe plajă şi nu sunt aduse îmbunătățiri cadrului legislativ în ceea ce privește starea de fapt a plajelor”, se mai arată în document.



Beach-barurile vor avea o arhitectură prestabilită


Reprezentanţii turismului constănţean au solicitat ministrului Turcan ca plajele turistice să fie reevaluate şi scoase la licitaţie spre închiriere, doar celor care îndeplinesc toate condiţiile de utilităţi, adică să aibă canalizare, alimentare cu apă și energie electrică, exact cum cere OUG nr. 19/2006. Totodată, plajele sălbatice din zonele stâncoase, periculoase, să fie folosite doar în scopuri de agrement nautic sau alte forme de divertisment, în nici un caz, ca loc de plajă şi baie. „Construcţiile ilegale de pe plajă trebuie demolate. Să fie autorizate beach-baruri cu arhitectură prestabilită, 2-3 modele autorizate şi să fie clasificate. Acestea ar urma să fie amplasate doar în zona dinspre uscat a plajei şi racordate la toate utilităţile”, precizează prim-vicepreşedintele FPTR. El s-a mai referit la necesitatea unor puncte de ajutor pe plajă care să acopere distanţele actuale; comerţul ambulant pe plajă să fie interzis, iar cei găsiţi vinovaţi să fie amendaţi direct; fenomenul subînchirierii plajelor trebuie să dispară.

A doua abordare a vizat-o pe Raluca Turcan, în calitate de ministru al Muncii. Drept urmare, i-au fost solicitate modificarea Codului fiscal şi salariul minim din HoReCa să nu mai fie impozitat. Totodată, au mai cerut contravaloarea cazării şi a mesei salariaţilor români şi străini, plătite de angajator să fie impozitate cu 10%, și nu cum este acum cu 45%.

În plus, Nicolae Bucovală a propus fiscalizarea tips-ului (bacșiș) de la 1 septembrie 2021 pentru angajaţii din industria ospitalităţii, astfel, spune el, „nu vom mai fi catalogaţi ciubucari, iar bugetul de stat va fi completat cu 5-7 milioane de euro pe an”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5181 secunde