Organizația Internațională a Muncii dezbate problemele critice din transportul public

153
Organizația Internațională a Muncii dezbate problemele critice din transportul public - organizatiainternationalaamuncii-1630428920.jpg

Articole de la același autor

În cursul acestei săptămâni, la Geneva, va avea loc o reuniune tehnică a Organizației Internaționale a Muncii. Tema discuțiilor este: viitorul muncii decente și durabile în serviciile de transport urban. La eveniment vor fi prezenți fizic sau online delegați ai lucrătorilor și sindicatelor din întreaga lume. Ultima reuniune a OIM dedicată transporturilor a avut loc în 1965.

Întâlnirile tehnice ale Organizației Internaționale a Muncii sunt discuții tripartite dedicate unui anumit sector sau problemă. Ele sunt urmate de apeluri către guverne, angajatori, sindicate și însăși OIM pentru soluționa problemele puse în dezbatere.

Federația Internațională a Transportatorilor (ITF) este principalul reprezentant al lucrătorilor la această reuniune. Confederația Sindicală Internațională (CSI), Serviciile Publice Internaționale (PSI) și Institutul Global al Muncii (GLI) fac, de asemenea, parte din delegație.

În cadrul reuniunii tehnice vor fi analizate o serie de probleme critice care afectează transportul public. Un accent în plus va fi pus pe securitatea și sănătatea în muncă, ca răspuns la impactul devastator al pandemiei Covid-19. Alte aspecte de pe agenda discuțiilor sunt: extinderea muncii informale și a formelor de muncă nestandardizate, inclusiv prin intermediul economiei gig; segregarea profesională bazată pe gen; impactul noilor tehnologii; rolul sectorului în reducerea emisiilor globale de gaze cu efect de seră; impactul contractării și subcontractării.

„Lucrătorii din transportul public au fost în prima linie a pandemiei în aproape fiecare țară, menținând servicii vitale, astfel încât alții, cum ar fi asistenții medicali și medicii, să-și poată face treaba. Mulți muncitori au murit făcându-și datoria de a ne ține orașele conectate. La aproape doi ani de la începutul pandemiei Covid-19, nu ar putea exista un moment mai important pentru guverne, angajatori și sindicate să se așeze și să ia în considerare provocările pentru munca decentă în sectorul transporturilor publice din întreaga lume”, a declarat Wol-san Liem, conducătorul delegației lucrătorilor din transporturi la reuniunea din Geneva.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3938 secunde