OMV Petrom continuă transferul de zăcăminte de țiței și gaze

276
OMV Petrom continuă transferul de zăcăminte de țiței și gaze - omvpetrom-1578610931.jpg

Articole de la același autor

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a semnat un contract privind transferul a 40 de zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Dacian Petroleum SRL, în contextul unui transfer de activitate, se arată într-un comunicat dat publicității pe piața de capital. 


Transferul drepturilor și obligațiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităților, conform Legii Petrolului. 
Transferul este parte a programului de optimizare a portofoliului diviziei upstream a OMV Petrom, care are drept scop eficientizarea operațiunilor și concentrarea pe cele mai profitabile zăcăminte cheie. 


Cele 40 de zăcăminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României și au o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, reprezentând circa 1% din producția OMV Petrom. 


Dacian Petroleum a încheiat contractul de transfer al activității având ca scop extinderea duratei de viață a celor 40 de zăcăminte. Petrom va transfera, de asemenea, sondele și infrastructura de țiței și gaze aferentă, împreună cu aproximativ 190 de salariați. 


Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zăcăminte: 19 zăcăminte în august 2017 și alte 9 în martie 2019, toate către Mazarine Energy Romania SRL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3963 secunde