OCDE - în căutarea căii de depășire a crizei globale

83

Articole recomandate

Reuniunea la nivel ministerial a consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie 2020, în sistem video-conferință, a avut ca temă: „Calea către o revenire puternică, rezilientă, ecologică și inclusivă”.

România a fost reprezentată de Dan Dragoș Drăgan – secretar de stat în Ministerul Economiei și de Alexandra Codău - directorul general al Direcției Generale Comerț Exterior.

Agenda discuțiilor a vizat globalizarea și redresarea socio-economică, din perspectiva rolului comerțului internațional și al investițiilor, a întăririi lan-țurilor valorice globale și a con-solidării cooperării economice internaționale.

De asemenea, s-a discutat despre rolul OCDE în sprijinirea țărilor membre și a statelor partenere pentru depășirea crizelor curente, inclusiv în ceea ce privește politicile macroeconomice, crearea de locuri de muncă și protecția socială, comerțul și mediul investițional, precum și acțiunile necesare pentru o redresare verde.

În discursul său, secretarul de stat Dan Dragoș Drăgan a menționat domeniile prioritare de investiții ale Guvernului României prin planul național de redresare și reziliență, incluzând: infrastructura de transport, conectivitatea digitală și noile tehnologii, energia și tranziția ecologică, dezvoltarea urbană durabilă, sănătatea și protecția socială, educația și agricultura. Totodată a fost reiterat angajamentul ferm al României pentru aderarea la OCDE 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7485 secunde