O nouă investiție pentru modernizarea infrastructurii din portul Constanța

1256
O nouă investiție pentru modernizarea infrastructurii din portul Constanța - onouainvestitiepentrumodernizare-1626459718.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 15 iulie 2021, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere la patru benzi a drumului dintre porțile 10 și 10 bis ale portului Constanța, a anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime.

Vor fi construite:

- un drum cu patru benzi de circulație, cu o lungime de 982 metri, în incinta portului;

- un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi, cu remorci sau semiremorci;

- două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulație de acces intrare sau ieșire pe la poarta 10 bis.

Realizarea proiectului va contribui la modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipulării unui volum crescut de marfă, în condiții de siguranță.

În urma procedurii de licitație deschisă, contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele Acvatot SRL, Omni Construct Logistic SRL, Sirius Proiectare Studii SRL și Dimex-2000 Company SRL.

Valoarea contractului este de 33.686.881,60 lei, fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, din care 4 luni sunt rezervate proiectării. Investiție este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3998 secunde