O nouă concentrare economică pe piața energetică

149

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței analizează tranzacțiile prin care Premier Energy PLC din Cipru, intenționează să preia Ecoenergia SRL din România și, prin intermediul Premier Energy SRL, să preia Alive Capital SA.

Premier Energy PLC este o societate care desfășoară doar activități de tip holding, deținând, în mod direct și indirect, participații în diferite companii din România și Republica Moldova.

În România, Premier Energy PLC deține companiile Premier Energy SRL, Ligatne Gas SRL, B.E.R.G. Sistem Gaz SA și Premier Energy Trading SRL.

Premier Energy SRL, înființată în anul 2007, operează pe piața gazelor naturale din România, în calitate de distribuitor și furnizor începând cu anul 2013, în baza licențelor emise de ANRE. Premier Energy SRL desfășoară și activități conexe distribuției de gaze naturale, cum ar fi: activități de branșare și debranșare de la rețea, mentenanță instalațiilor de racordare, verificarea instalațiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum și extinderi de rețele de distribuție.

Ecoenergia SRL este producător de energie electrică din sursă eoliană. Ecoenergia dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, județul Tulcea.

Alive Capital SA este activă pe piața energiei electrice din România în calitate de producător, furnizor și trader, precum și pe piața gazelor naturale din România în calitate de furnizor și trader. Alive Capital SA furnizează și servicii de management integrate producătorilor de energie regenerabilă din România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), aceste tranzacții trebuie autorizate de Consiliul Concurenței, pentru a evalua compatibilitatea lor cu un mediu concurențial normal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde