O nouă amenințare pentru prețul carburanților din România

194
O nouă amenințare pentru prețul carburanților din România - onouamenintare-1391960317.jpg

Articole de la același autor

Taxele de tranzitare a Canalului Suez vor fi majorate pentru al treilea an consecutiv, au anunțat autoritățile egiptene. Noua creștere, va intra în vigoare de la data de 1 mai și va fi între 2% și 2,6%. Ea va fi aplicată tuturor tancurilor petrolierele, atât pentru țiței, cât și pentru produsele petroliere rafinate.


Mărimea taxei va varia în funcție de dimensiunea navei. Pentru o navă suezmax, care transportă o încărcătură de țiței de până la 130.000 tone, taxa va crește cu 2,3%. În schimb, pentru o navă aframax, care poate transporta o încărcătură de 70.000 - 80.000 tone de petrol brut, taxa se va majora cu aproape 2%. 
Anul trecut, taxele pentru petrolierele au crescut cu 2,5% până la 5%.
Canalul Suez este una dintre cele mai intens utilizate căi de navigație din lume și, totodată, este una dintre cele mai importante surse de venit a Egiptului.
Majorarea taxelor de tranzitare a se va reflecta în costul efectiv al țițeiului și produselor petroliere aduse în Europa și în cotațiile bursiere. 
Prea puțin dependentă de traficul de hidrocarburi de pe Canalul Suez, România va fi afectată indirect. După cum se știe, producătorii de carburanți din țara noastră își modifică prețurile în funcție de cotațiile bursiere. Astfel că, după creșterea determinată de introducerea accizei de 7 eurocenți la data de 1 aprilie, va urma creșterea prețurilor generată de decizia Egiptului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Aprilie 2013
Stire din Economie : Se ieftinesc carburanții?
Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Economie : Carburanți mai scumpi
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Economie : Carburanți mai ieftini
Pagina a fost generata in 0.6616 secunde