O contribuție românească la viitorul Uniunii Europene

320
O contribuție românească la viitorul Uniunii Europene - ocontributieromaneasca-1553644719.jpg

Articole de la același autor

La solicitarea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, Comitetul Economic și Social European a adoptat avizul cu tema "Viitorul UE: beneficii pentru cetățeni și respectarea valorilor europene".
Mihai Ivașcu, consilierul președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României și membru în Grupul III al CESE - Diversitate Europa, a fost raportorul opiniei Comitetului Economic și Social European, adoptată cu 147 voturi pentru, 6 împotrivă și 9 abțineri. 
Avizul CESE reprezintă viziunea societății civile europene organizate privind viitorul Uniunii Europene, înainte de întâlnirea la nivel înalt de la Sibiu, din luna mai. 
"Camera de Comerț și Industrie a României susține și promovează, asemeni CESE, creșterea investițiilor în cercetare și dezvoltare, precum și în oferta de competențe și infrastructură necesare pentru ca UE să-și valorifice avantajele competitive", a declarat consilierul Mihai Ivașcu. 
Avizul Comitetului Economic și Social European susține, printre altele, necesitatea creșterii convergenței între regiuni și între statele membre, promovarea comerțului liber, echitabil și durabil în cadrul unui sistem multilateral, reformarea Organizației Mondiale a Comerțului, precum și incluziunea tinerilor pe piața forței de muncă. 
De asemenea, CESE susține că organizațiile reprezentative ale societății civile au un rol vital în dezvoltarea proiectului european. 


Uniunea deține cea mai mare piață unică din lume și a doua cea mai utilizată monedă. Este cea mai mare putere comercială și realizează 16,5% din importurile și exporturile de la nivel mondial. 


Comitetul Economic și Social European (CESE) este un organism consultativ al UE format din reprezentanți ai organizațiilor lucrătorilor și angajatorilor și ai altor grupuri de interese. CESE transmite avize pe probleme europene către Comisia Europeană, Consiliul UE și Parlamentul European, acționând, astfel, ca o punte între instituțiile europene cu rol de decizie și cetățenii UE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde