Numărul pierderilor totale din shipping-ul internațional s-a înjumătățit în 2018

263
Numărul pierderilor totale din shipping-ul internațional s-a înjumătățit în 2018 - numarulpierderilortotaledinshipp-1560457364.jpg

Articole de la același autor

90% din comerțul internațional se realizează cu ajutorul transportului maritim. În prezent, flota mondială numără aproximativ 60.000 de nave comerciale, care transportă orice tip de mărfuri. Navele sunt înregistrate sub pavilioanele a peste 150 de națiuni, ele muncind peste un milion de navigatori. 


În anul 2018, au fost declarate pierdere totală 46 de nave de peste 100 tone registru brut, acesta fiind cel mai număr de pierderi de-a lungul unui secol, se arată într-un raport al companiei de asigurări Allianz Global Corporate & Specialty. În comparație, în anul 2000 au fost raportate 207 de pierderi totale. 


Pierderile din transporturile maritime au scăzut, în anul 2018, cu un nivel record, de peste 50% față de anul precedent, când au fost înregistrate 98 de cazuri. Diminuarea este explicată prin scădere semnificativă a punctelor fierbinți, conflictuale, din întreaga lume, și prin condițiile atmosferice mai blânde din 2018. Spre exemplu, pierderile de nave provocate de uragane și taifunuri s-au înjumătățit în decurs de un an. 


Pe de altă parte, îmbunătățirea designului și a tehnologiei navelor, mai buna reglementare în domeniul transportului maritim și progresele înregistrate în gestionarea riscurilor și siguranța navigației au contribuit la scăderea drastică a pierderilor din shipping-ul internațional. 


În ultimii zece ani, au fost înregistrate 8.862 de incidente provocate de defectarea motoarelor navelor, în creștere cu o treime față de deceniul precedent. În 2018, au fost raportate 174 de incidente generate de incendii la bordul navelor. 


În ultimii cinci ani, asiguratorii din industria shipping-ului au primit 230.000 de revendicări de daune, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari. Incidentele de scufundare și coliziune a navelor reprezintă 16% din acest total. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde