Noutățile legislative ale lunii noiembrie 2020

169
Noutățile legislative ale lunii noiembrie 2020 - noutatilelegislative-1605552153.jpg

Articole de la același autor

Începând din această lună, la înmatricularea societăților comerciale și la schimbarea sediului social, contribuabilii trebuie să prezinte documentul de atestare a deținerii spațiului cu destinație de sediu social, fără ca acesta să mai fie înregistrat anterior la unitatea fiscală. Potrivit Legii nr. 223/2020, după înregistrarea în registrul comerțului, Oficiul Registrului Comerțului transmite documentul care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social la organul fiscal din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripție se situează imobilul cu destinație de sediu social.

x x x

Începând cu 9 noiembrie 2020, la determinarea rezultatului fiscal sunt incluse în categoria cheltuielilor deductibile și cheltuielile efectuate pentru organizarea și desfășurarea învățământului dual preuniversitar și universitar.

Potrivit Legii nr. 239/2020, au fost încadrate în categoria cheltuielilor nedeductibile următoarele:

- cheltuielile privind funcționarea unităților de educație timpurie aflate în administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaților în unități de educație timpurie aflate în unități care oferă servicii de educație timpurie, conform legislației în vigoare;

- contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educația timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educația timpurie conform celor de mai sus, dar nu mai mult de 1.500 lei pe lună pentru fiecare copil. În cazul în care suma depășește impozitul pe profit datorat, diferența va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6234 secunde