Proiectul RISING ·

Noi servicii de informare fluviala pentru logistica si transport

28349

Articole de la același autor

Centrul Național de Promovare a Transportului Intermodal - CNPTI este o asociație înființată în anul 2006, din necesitatea ca România să se alinieze la practica europeană în ceea ce privește promovarea transportului intermodal.

Misiunea sa este promovarea transporturilor intermodale, în special a transportului pe căi navigabile interioare, la nivel național și internațional, pentru fluidizarea traficului de marfă în România și integrarea transporturilor maritime și fluviale în lanțul intermodal de transport de la furnizor până la beneficiar.

RISING este un proiect cofinanțat de Comisia Europeana (DG MOVE), in cadrul Programului Cadru nr. 7. Obiectivul proiectului (www.rising.eu) constă în identificarea, integrarea și dezvoltarea ulterioară a serviciilor informaționale de tip River Information Services (RIS) în vederea sprijinirii eficiente a transportului pe căile navigabile interioare și a operațiunilor logistice.

Durata proiectului este de 3 ani, acesta derulându-se în intervalul februarie 2009 - februarie 2012. Navigația pe canalele interioare este un tip de transport sigur, rentabil si ecologic. Creșterea cererii pentru servicii de transport de calitate, prompte și economice și pentru informații pe suport electronic a devenit un factor important pentru asigurarea succesului navigației pe canalele interioare.

Modernizarea tehnologică în domeniul transportului intermodal este bazată pe implementarea serviciilor de informare fluvială (RIS). RIS constituie servicii de informare și management la solicitare. Ele sporesc siguranța transportului și fac ca acesta să fie mai sigur, mai economic și mai ușor de planificat.

Pentru mai multe informații despre RIS puteți accesa site-ul WEB : e-learning platform INeS Danube (www.ines-danube.info) precum si e-learning platform INeS RMS (www.inesrms.info).

În vederea cunoașterii de către jucătorii pieței de transport fluvial a avantajelor folosirii serviciilor RIS, Centrul Național de Promovare a Transportului Intermodal își propune organizarea, în prima parte a anului 2012, a unui Industry Forum. Evenimentul va avea loc la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Economie : Patriciu a cerut insolvența MIC.RO
Pagina a fost generata in 1.5087 secunde