Noi proiecte de colaborare între România și Ungaria

Duminică, 11 Aprilie 2021, 15:55
378
În perioada 8 – 9 aprilie 2021, la Budapesta, a avut loc cea de-a VIII-a sesiune a Comisiei Mixte de Cooperare Economică România – Ungaria. Reuniunea a fost prezidată de Claudiu Năsui – ministrul român al economiei și a prezidat, Peter Szijjarto - ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului.

La lucrări au luat parte reprezentanți ai principalelor instituții centrale românești implicate în cooperarea cu țara vecină, EXIMBANK și Camera de Comerț și Industrie a României.

În cadrul discuțiilor și negocierilor purtate pe grupuri de lucru, au fost convenite numeroase proiecte de colaborare, în domenii precum: schimburi comerciale bilaterale, investiții reciproce, industrie, energie, întreprinderi mici și mijlocii, camere de comerț, transporturi și infrastructură de transport, agricultură, protecția mediului și managementul apelor, sănătate, tehnologia informației, cercetare științifică și tehnică, turism, cooperare regională, bănci și asigurare exporturi, proprietate intelectuală.

În marja reuniunii, a fost semnat acordul dintre Guvernul României și Guvernul Ungariei privind conexiunea drumurilor expres Satu Mare – Oar (RO) - Mateszalka – Csenger (HU). De asemenea, cele două camere naționale de comerț au semnat un memorandum de colaborare pentru înființarea Camerei Bilaterale de Comerț Româno-Ungare, cu sediul la Budapesta.

În paralel s-a desfășurat Forumul Economic România – Ungaria. Participarea extrem de numeroasă - respectiv peste 110 companii din Ungaria și 75 din România – reflectă nivelul ridicat al interesului din ambele părți pentru intensificarea relațiilor comerciale și investiționale reciproce.

Pagina a fost generata in 0.2374 secunde