Noi concentrări economice pe piața siderurgiei și a laptelui

198

Articole de la același autor

Mediul de afaceri din România este deosebit de dinamic. Apar companii noi, altele dispar fiind preluate de societăți mai mari, mai puternice, se nasc asocieri între firme.

În prezent, Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, intenționează să preia activele funcționale aparținând COS Târgoviște SA. Firma italiană este parte a grupului AFV Beltrame, specializat în producerea și vânzarea de produse siderurgice și care deține unități de producție în Italia, Franța, Elveția și România. Societățile membre ale Grupului AFV Beltrame sunt profilate pe producerea și distribuția oțelurilor speciale și barelor din oțel, în majoritatea țărilor din spațiul economic european.


În România, Grupul AFV Beltrame activează prin intermediul Donalam SRL, care deține și operează laminorul de profile grele al fostului combinat siderurgic din Călărași.

COS Târgoviște SA se află, în prezent, în procedura de reorganizare judiciară, activitățile de producție încetând în anul 2019. Activele funcționale care fac obiectul tranzacției cuprind bunuri imobiliare, echipamente și stocuri necesare desfășurării activității de producție.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal.

x x x

Recent, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care DN Agrar Group SA din Alba Iulia preia compania Lacto Agrar SRL din aceeași localitate. DN Agrar Group face parte din grupul de societăți controlat de familia de Boer. Atât DN Agrar Group, cât și Lacto Agrar activează, în principal, în domeniul comercializării angro a laptelui crud.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței pe piața românească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5973 secunde