Nava maritimă de pasageri „Seadream II” a dat startul reluării croazierelor spre portul Constanţa

188
Nava maritimă de pasageri „Seadream II” a dat startul reluării croazierelor spre portul Constanţa - navamaritimadepasageriseadreamii-1632765018.jpg

Articole de la același autor

Luni, 27 septembrie 2021, nava de croaziere maritime „Seadream II” (sub pavilion Bahamas) a acostat în terminalul de pasageri al portului Constanţa. La bord se aflau 57 de pasageri, majoritatea americani, și un echipaj de 99 de persoane, dintre care patru români.

În timpul escalei de 12 ore, turiștii au avut de ales între un tur al Constanței, o vizită la Crama Rasova, o deplasare la București sau o excursie în Delta Dunării.

Vasul aparține companiei Seadream Yacht Club, având ca agent, în portul Constanţa, societatea Phoenix Shipping and Trading.

Voiajul navei include porturile Atena – Burgas – Constanţa – Odessa – Istanbul.

De la sfârșitul lunii octombrie 2019, aceasta este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanţa, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus, în perioada ce a urmat..

Începând din anul 2017, portul Constanţa deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situația geopolitică tensionată. Deși perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce privește sectorul croazierelor în Marea Neagra (23 de nave programate în portul Constanţa), pandemia de coronavirus a închis granițele.

Escala navei „Seadream II” transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor. Terminalul de pasageri din portul Constanţa are programate, până în acest moment, pentru anul 2022, escalele a 29 de nave maritime de croazieră, care și-au făcut deja rezervări, se arată în comunicatul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1061 secunde