Muncești în Constanța și ești într-o continuă vacanță!

135

Articole recomandate

Plimbări pe malul mării, plajă atunci când vremea ți-o permite, schimburi culturale cu etnii diferite, oameni noi, în sezonul turistic și o industrie în plină dezvoltare sunt puține dintre avantajele pe care Constanța ți le oferă. Astfel, dacă vrei să te muți într-un oraș în care fiecare zi se simte ca o zi de vacanță, Constanța este acela. Și nu te speria, găsești locuri de muncă în Constanța în toate domeniile, nu numai cel al transportului maritim sau în turism. Sunt câteva avantaje ale traiului în Constanța. Iată care sunt acestea. 


Oraș multicultural



În Constanța cultura română se îmbină cu cele turcească, tătară, aromână, greacă și armeană. Acest lucru nu se transpune în stilul de viață vesel și vorbăreț, ci și în arhitectura locală care este puternic influențată de aceste etnii. Bucătăria locală este și ea unică în țară, fiind un melanj al acestor șase culturi. Astfel, în Constanța vei mânca cea mai bună friptură de miel dar și cea mai bună shaorma din țară. Desigur, acestea nu sunt motive solide să te muți în Constanța, însă ajută să știi că vei mânca foarte bine în acest oraș. 


Este un oraș dinamic



În Constanța ești mereu întâmpinat de voie bună. Pentru că este un oraș turistic, mereu vei întâlni oameni care doresc să se simtă bine. Desigur, faptul că este un oraș multicultural ajută, deoarece vei putea experimenta oricând cât de picantă este viața la alte popoare chiar la tine acasă. Baruri, cafenele, restaurante și cluburi vei găsi la tot pasul, indiferent de sezon. Trebuie doar să ieși din casă. 


Constanța este în permanentă dezvoltare economică



Pentru că este oraș portuar, principalele industrii sunt cea de construcție de nave și petrolieră. Un procent semnificativ al pieței muncii îl constituie turismul și serviciile. Dar asta nu înseamnă că dacă esști IT-ist nu îți vei găsi un loc de muncă. În Constanța sunt 32,3 firme active la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că sunt mereu disponibile joburi. De asemenea, salariul mediu este de 2.344 de lei, mai mare decât media pe țară de 2.100 lei, conform datelor Institutului Național de Statistică. Prin urmare, veniturile medii vor fi puțin mai mari decât în alte orașe ale României. 
 






Poți face un ban în plus



În Constanța poți face foarte ușor un ban în plus. Spre exemplu, fiind oraș turistic, poți să închiriezi oricând o cameră celor care să meargă la plajă. Dar, oportunitățile sunt nelimitate. Fie că alegi să fii ghid turistic după orele de muncă sau să vinzi porumb pe plajă, poți oricând să găsești o modalitate foarte simplă de a câștiga un ban în plus. Iar avantajul Constanței, spre deosebire de stațiunile din jur este statutul de oraș care oferă mai multe decât o simplă stațiune. Astfel, turiștii vin tot timpul anului, nu numai în timpul sezonului estival. Prin urmare, îți va fi ușor să pui bazele propriei afaceri.  


Infrastructură de transport dezvoltată



Constanța este legată de București prin autostradă dar și o șină de cale ferată modernă. Astfel, în numai două ore poți ajunge în capitală, fie pentru evenimente fie pentru a-ți rezolva diferite probleme ce țin de administrația centrală. Însă și infrastructura locală este bine dezvoltată. Șoselele principale sunt largi, iar traficul nu este foarte aglomerat. Zonele industriale sunt legate de centru prin mijloace de transport, ceea ce înseamnă că nu trebuie neapărat să mergi cu mașina. În plus, bulevardele principale au piste de bicicliști, deci poți oricând să optezi pentru varianta de transport mai puțin poluantă. 


Este un oraș istoric



Centrul istoric este cu adevărat uimitor iar faleza este un loc de promenadă extraordinar, în special pentru locuitorii Constanței care se pot bucura de ea mereu. Arhitectura orașului este unică și întâlnești monumente istorice la tot pasul. Dacă te muți în Constanța vei avea cu ce să îți umpli timpul liber, având în vedere că toate plajele sunt aproape de tine. 


Decizia de a te muta într-un oraș nou nu este ușoară. Însă, dacă optezi pentru Constanța vei deschide ușile spre un nou orizont plin de distracție. Iar în ceea ce privește locuri de muncă, găsești joburi în Constanța pe siteul de plasare al forței de muncă MyNextJob.ro. Ar trebui să știi că platforma MyNextJob a fost înregistrată în orașul de la Marea Neagră, ceea ce înseamnă că vei susține economia locală folosindu-l. Iar joburile oferite de portal nu sunt doar în industria turismului sau al prelucrării petrolului, ci în toate domeniile de activitate, deoarece Constanța este un reper economic important în România. 












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Octombrie 2020
Stire din Economie : Euro a cedat 0,02% în lupta cu leul
Marţi, 20 Octombrie 2020
Stire din Economie : Comerțul angro a prins viteză
Marţi, 20 Octombrie 2020
Stire din Economie : Prețul aurului a scăzut cu 0,68%
Pagina a fost generata in 1.522 secunde