Monedă dedicată eliberării Ardealului de Nord

Duminică, 06 Octombrie 2019, 21:39
173
Începând cu data de 14 octombrie 2019, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord. Moneda are greutatea de 31,103 grame și valoarea de 10 lei.
Aversul monedei prezintă cele două fețe ale medaliei jubiliare din aur "Ardealul Nostru", inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2019".


Reversul monedei redă imaginea Monumentului ostașului român de la Carei, inscripția în arc de cerc "ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD" și data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania "25 octombrie 1944".
Monedele sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.


Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare este de 360,00 lei. Lansarea în circuit se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde