Monedă de aur aniversară

124
Monedă de aur aniversară - monedaaniversara-1449246717.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 7 decembrie 2015, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București. 


Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală - 200 lei, formă rotundă, 27 mm diametru, greutate - 15,551 g. Aversul monedei redă imaginea Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "200 Lei", stema României și anul de emisiune "2015". Reversul monedei prezintă o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc "CATEDRALA SF. IOSIF - BUCURESTI" și anul punerii pietrei de temelie "1875".


Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.


Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 3.400 lei/buc.


Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și sunt puse în circulație, în scop numismatic, prin sucursalele regionale ale BNR, din București, Cluj, Iași și Timiș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2015
Stire din Economie : Renunțăm la "Prima Casă"?
Vineri, 04 Decembrie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian a cedat 1,15 bani
Vineri, 04 Decembrie 2015
Stire din Economie : BNR lansează o monedă de aur
Pagina a fost generata in 1.1961 secunde