Mobilizare în transporturi pentru buna desfășurare a traficului în condiții de iarnă

174
Mobilizare în transporturi pentru buna desfășurare a traficului în condiții de iarnă - mobilizareintransporturi-1581025024.jpg

Articole de la același autor

Avertizările meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie au pus în mișcare unitățile din subordinea Ministerului Transporturilor. Potrivit Comandamentului Central de Iarnă instituit la nivelul acestuia, companiile din transporturi dispun de resursele umane și materiale necesare pentru asigurarea desfășurării traficului în condiții de iarnă. 


Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are disponibile 3.000 de utilaje și următoarele stocuri de materiale: 226.000 tone de sare, 33.920 tone de nisip, 735.600 tone de motorină, 2.480 tone de clorură de calciu și 740,345 tone de produs ecologic. În prezent, în zona Dobrogei au fost relocate 30 de autofreze. 


La nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, sunt disponibile opt pluguri și 150 de mijloace de intervenție (drezine CIRA, drezine pantograf, UAM). Peste 640 de salariați sunt pregătiți să intervină la nevoie. 


Pentru evitarea blocării circulației, în perioada 5 - 6 februarie 2020, între orele 22 - 8 nu au fost programate trenuri de marfă pe zona Dobrogei.
Pe aeroporturile Ministerului Transporturilor există necesarul de materiale, utilaje și personal pentru buna desfășurare a activităților. 


În cazul navigației pe Dunăre, autoritățile sunt pregătite pentru a interveni pentru spargerea banchizelor de gheață. În ceea ce privește navigația în porturile maritime și pe canalele navigabile, vor fi luate măsurile specifice în funcție de evoluția condițiilor meteorologice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.318 secunde