Ministrul Florin Cîțu: "Transformăm cozile de la ghișeu în click-uri pe dispozitive mobile"

297
Ministrul Florin Cîțu:

Articole recomandate

Cozile de la ghișeu se vor transforma în click-uri pe dispozitive mobile, a anunțat, reecnt, într-o postare pe Facebook, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.


Potrivit postării, optimizarea și simplificarea serviciilor aferente obligațiilor fiscale și nefiscale și plății taxelor se va realiza prin: modernizarea portalului Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a Spațiului Virtual Privat (SPV); extinderea gamei de servicii oferite în sistemul electronic prin SPV; extinderea disponibilității serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea variantelor portalului ANAF adaptate la dispozitive de tip smartphone și tabletă; dezvoltarea unor aplicații pentru platformele Android și IOS pentru accesarea serviciilor oferite prin SPV; introducerea de noi modalități de autentificare în sistem prin dispozitive mobile.


De asemenea, ministrul Finanțelor anunță optimizarea și simplificarea serviciului de eliberare a documentelor. Acestea se vor realiza prin modernizarea platformei de arhivare electronică, îmbunătățirea comunicării interinstituționale pentru schimbul automat între sisteme informatice ale MFP și ale altor instituții. Cu ajutorul unui cod de bară contribuabilul va putea urmări stadiul documentului depus și va primi răspunsul în format electronic prin SPV.


Ministrul Finanțelor a explica săptămâna trecută că informatizarea ANAF este un obiectiv esențial pentru mandatul său.
"Pentru ANAF vom prezenta câteva măsuri în următoarele zile, restructurarea ANAF, și este un obiectiv, modul în care ANAF lucrează și informatizarea ANAF e un obiectiv sus pentru mine în acest mandat, oricât de lung, scurt, o să fie, după ce plec, dacă asta rămâne - digitalizarea ANAF, mi se pare că am atins ceva important, pentru că de taxe se pot lega toți, pot să le scadă, să le ridice oricând, dar dacă reușim ca Guvern să facem asta cu ANAF-ul cred că o să fie un plus mare și e un obiectiv important. Deci până în mai sigur cu casele de marcat, și apoi restul, poate până la sfârșitul anului", a declarat Florin Cîțu pe 10 decembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3699 secunde