Ministrul Finanțelor vrea ca economia să se poată reporni imediat după starea de urgență

Joi, 19 Martie 2020
161

Articole recomandateAutoritățile își propun ca, prin măsurile adoptate miercuri, economia să fie gata să repornească imediat după încetarea stării de urgență, și sunt pregătite să vină și cu alte măsuri de susținere, potrivit ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.


Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, șeful de la Finanțe arată că aceasta este o criză atipică cu care nu s-a mai confruntat nimeni și pentru care nu există lecții din trecut, conform agerpres.ro.


"Am decis să ies mai des să explic cum văd eu lucrurile. Este o criză atipică, o criză economică ce se suprapune unei crize de sănătate. Nu cred că există cineva care a mai trecut prin așa ceva deci nu există lecții pe care să le fi avut din trecut. Ne putem inspira din crizele trecute, dar nu știu dacă totul va funcționa. De aceea măsurile pe care le luăm poate că nu sunt perfecte, dar suntem gata să venim cu măsuri noi imediat, în funcție de cum vedem impactul în economie", a afirmat ministrul Finanțelor.


Acesta a subliniat că măsurile adoptate miercuri de Executiv au drept obiectiv să mențină capacitatea de producție și salariații pregătiți pentru perioada imediat următoare stării de urgență. 
"Vrem să fie gata economia să poată să repornească imediat", a menționat Cîțu.


El a explicat, de asemenea, că măsuri precum susținerea IMM-urilor prin oferirea de finanțare ieftină sau șomajul tehnic au fost adoptate și de alte state ale Uniunii Europene și trebuie să meargă împreună pentru a menține capacitatea de producție în economie.
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde