Ministrul Finanțelor, prezent la reuniunea anuală a BERD

102
Ministrul Finanțelor, prezent la reuniunea anuală a BERD - ministrulfinantelor905-1525868539.jpg

Articole de la același autor

Delegația României condusă de Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, s-a întâlnit cu Suma Chakrabati, președintele BERD, cu ocazia Reuniunii Anuale BERD din Iordania. Discuțiile s-au concentrat pe activitățile BERD în România, pe creșterea economică puternică a țării și pe investițiile Băncii și politicile prioritare din țară, se arată în comunicatul dat publicității.


"România este foarte mulțumită de rezultatele activității BERD de anul trecut și este deschisă la propunerile și inițiativele Băncii pentru viitor. Proiectele finanțate de BERD în România au o componentă solidă de tranziție și contribuie la dezvoltarea țării, mobilizând în mod simultan investiții adiționale de la sectorul privat. Ne bazăm pe cooperarea continuă cu BERD în următorii ani, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat și, în special, în susținerea companiilor românești în demersurile lor de dezvoltare pe piața locală și internațională.", a afirmatl Eugen Teodorovici.


Președintele BERD, Suma Chakrabarti a declarat: "România a avut o creștere economică puternică anul trecut. Ne așteptăm ca ritmul de creștere să rămână robust în următorii ani. În 2017 am investit peste jumătate de miliard de euro în România, în special în sectorul privat și vom face eforturi să menținem același nivel înalt de angajament, dat fiind potențialul economiei românești. Vom continua să ne concentrăm pe sectorul corporatist, inclusiv să ajutăm companiile publice și private din România să se extindă în străinătate. Suntem, de asemenea, pregătiți să susținem dezvoltarea infrastructurii și restructurarea companiilor deținute de stat."


Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este principalul investitor instituțional din România, concentrându-se pe promovarea stabilității și pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe îmbunătățirea infrastructurii prin eficiență și prin implicarea sectorului privat. BERD a investit până în prezent aproape 8 miliarde de euro în România, în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, Banca a investit peste jumătate de miliard de euro în țară. Din această finanțare, 93% a fost direcționată către sectorul privat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Mai 2018
Stire din Economie : Profitul BVB a crescut cu 42%
Pagina a fost generata in 0.982 secunde