Ministrul Finanţelor: Cel mai mare risc pentru evitarea recesiunii tehnice vine de la agricultură

148
Ministrul Finanţelor: Cel mai mare risc pentru evitarea recesiunii tehnice vine de la agricultură - 1-1599579187.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că în trimestrul trei cel mai mare risc pentru evitarea recesiunii tehnice vine de la agricultură, de la contribuţia acestui sector la creşterea economică, potrivit Agerpres.


"Dacă ne uităm la investiţii, toate sunt peste aşteptări. La agricultură există riscul cel mai mare. În continuare îmi menţin opinia că vom evita recesiunea tehnică, ceea ce înseamnă două trimestre consecutive negative, dar vedem care este de fapt situaţia cu agricultura. Aici este un mare semn de întrebare", a spus Florin Cîţu.


Conform acestuia, suntem "la limită pe plus".


"De aceea spun că trebuie să evităm recesiunea tehnică în 2020", a mai adăugat ministrul Finanţelor, în conferinţa de presă de la Iaşi.


Cîţu afirmase marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică de 0,4 puncte procentuale în trimestrul al doilea, iar câştigul salarial mediu nominal net a crescut în iulie cu 8,1% faţă de iulie 2019, însă, pentru a menţine ritmul şi a asigura revenirea rapidă a economiei, este nevoie ca politica fiscală şi monetară să lucreze împreună.


"Veşti bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani. În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgenţă. Totuşi, investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică de 0,4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe ţări care pot arăta o astfel de performanţă. A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% faţă de iulie 2019. Această creştere a venitului net de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale. Pentru a menţine ritmul şi a asigura revenirea rapidă a economiei este nevoie ca politica fiscală şi monetară să lucreze împreună", a scris ministrul Cîţu pe pagina sa de Facebook.


 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8002 secunde