Miniștrii Agriculturii din regiunea celor Trei Mări – Adriatică, Baltică și Neagră s-au reunit la Cracovia

147
Miniștrii Agriculturii din regiunea celor Trei Mări – Adriatică, Baltică și Neagră s-au reunit la Cracovia - summitulministriloragriculturii-1635184599.jpg

Articole de la același autor

Miniștrii agriculturii din regiunea celor Trei Mări – Adriatică, Baltică și Neagră – au discutat la Cracovia despre asigurarea producției de proteine furajere și impactul politicii agricole comune. La summit a participat ministrul Agriculturii, Adrian Oros împreună cu secretarul de stat Marius Mihai Micu și directorul general al AM PNDR, Daniela Rebega, a transmis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Summit-ul a fost organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Polonia și la eveniment au participat miniștrii agriculturii din regiunea celor Trei Mări, Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

„În ultimii ani, Uniunea Europeană a întreprins mai multe inițiative pentru a căuta alternative la importurile de făină de soia. Necesitatea de a reconstrui piața plantelor proteice a fost anunțată de Comisia Europeană în mai multe documente oficiale. În acest context s-a discutat şi despre cooperarea științifică și universitară, precum și schimbul de experiență între țările celor Trei Mări”, a transmis ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de socializare.

Un alt subiect al întâlnirii de la Cracovia l-a reprezentat discuția cu privire la impactul Politicii Agricole Comune asupra transformării agriculturii și a zonelor rurale din regiunea celor Trei Mări către o economie verde și digitală. Agenda reuniunii a mai conținut și aspecte ce vizează provocările legate de cercetarea și inovarea sistemelor alimentare. La Summit-ul miniștrilor agriculturii de la Cracovia au participat Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură și Andrzej Duda, președintele Republicii Polonia, în prezența căruia s-a adoptat Declarația comună a miniștrilor agriculturii din țările din regiunea celor Trei Mări, cu privire la posibilitatea asigurării producției de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări. Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5819 secunde