Ministerul Energiei dă asigurări: Furnizarea pentru consumatorii protejați este asigurată

73
Ministerul Energiei dă asigurări: Furnizarea pentru consumatorii protejați este asigurată - gaze-1511693425.jpg

Articole recomandate

Producția internă de gaze a României asigură 90% din consum, iar furnizarea pentru consumatorii protejați este asigurată, arată Planul de Acțiuni Preventive privind măsurile de garantare a securității aprovizionării cu gaze naturale publicat pe site-ul Ministerului Energiei, în care se precizează că stocul de gaze naturale realizat la sfârșitul ciclului de injecție în acest an este de 2,24 miliarde metri cubi, relatează News.ro.


"Având în vedere faptul că (...) în România, ponderea producției interne în total consum este de aproximativ 90%, furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii protejați este asigurată, în condiții normale de piață și - în situații de urgență - prin implementarea măsurilor prevăzute în Planul de Urgență", arată documentul.

Consumatorii protejați sunt toți consumatorii casnici racordați la o rețea de distribuție a gazelor naturale, dar mai pot cuprinde întreprinderile mici și mijlocii, cu condiția ca acestea să fie racordate la o rețea de distribuție a gazelor, și serviciile esențiale, atât timp cât aceștia nu depășesc 20% din consumul de total de gaze.

În această categorie mai pot intra instalații de termoficare, în măsura în care furnizează energie consumatorilor casnici, cu condiția ca aceste instalații să nu poată funcționa cu alți combustibili și să fie conectate la o rețea de distribuție sau de transport de gaze.

De asemenea, furnizorii de gaze naturale au obligația să asigure continuitatea aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor, "având în vedere faptul că aceasta reprezintă un serviciu public".

Capacitatea maximă de extracție (la începutul ciclului de extracție) din depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale este de 29 milioane mc/zi, iar capacitatea minimă de extracție este 11,5 milioane mc/zi.

Stocurile necesar a fi constituite pentru perioada 15 noiembrie 2017 - 15 martie 2018, pentru buna desfășurare a activității în această perioadă, în ceea ce privește realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului electroenergetic național, sunt de 1,3 milioane tone lignit în centrale, 500.000 tone lignit depozitat în cariere, 332.000 tone huilă, 25.900 tone păcură și 1.656 milioane mc volum de apă în lacuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Evoluții financiare
Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Dinamica  pieței muncii
Vineri, 24 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Joi, 23 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 2.4468 secunde