Mihai Daraban cere Guvernului României să reducă birocrația din transportul transfrontalier

183
Mihai Daraban cere Guvernului României să reducă birocrația din transportul transfrontalier - mihaidarabancereguvernuluiromani-1613316753.jpg

Articole de la același autor

Asociația Camerelor de Comerț Europene (EUROCHAMBRES) a constatat că multe companii din sectorul transporturilor întâmpină reale probleme din cauza normelor aplicate inegal în statele membre ale Uniunii Europene. Transportatorii se confruntă cu proceduri administrative excesive în privința documentelor ce necesită traducere, cu timpi de carantină fluctuanți, lipsa accesului la documente oficiale, regulile neinteligibile și culoarele verzi aglomerate din cauza măsurilor aplicate în mod disproporționat la frontierele interne.

Soluția este uniformizarea și simplificarea acestor reguli la nivel european. În calitate de membru al EUROCHAMBRES și de reprezentant instituționalizat al comunității de afaceri din țara noastră, Camera de Comerț și Industrie a României i-a înaintat premierului Florin Cîțu concluziile EUROCHAMBRES și solicită o analiză riguroasă din partea Guvernului României cu privire la problemele semnalate.

Întrucât aceste restricții afectează inclusiv firmele românești, „CCIR se alătură poziției EUROCHAMBRES și pledează pentru o abordare mai uniformă a măsurilor naționale care vizează restricționarea călătoriilor neesențiale în UE. Drept urmare, sprijinim excepțiile de la restricțiile de călătorie pentru transportatori și lucrătorii transfrontalieri prevăzute în Recomandarea Consiliului. Astfel, angajații din sectorul logistic, în special șoferii, ar trebui să poată reveni acasă fără a risca să fie plasați în carantină sau să prezinte rezultate negative ale testelor. Mai mult decât atât, pentru a reduce birocrația în perioadele de pandemie, considerăm oportun emiterea unui certificat de călătorie uniform la nivelul UE, care să includă o traducere în toate limbile UE și care să fie valabil pe o perioadă suficient de lungă”, se arată în scrisoarea președintelui CCIR, Mihai Daraban, adresată primului ministru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5616 secunde