Memorandum de înțelegere între CCIR și Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan

120
Memorandum de înțelegere între CCIR și Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan - memorandumdeintelegereintreccirs-1641911147.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat un memorandum de înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltării cooperării economice dintre cele două state.

Documentul a fost semnat de Ovidiu Silaghi, secretarul general al CCIR, și de Zafar Iqbal - ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, în prezența ministrului economiei, Florin Spătaru, și a ministrului de externe al Pakistanului, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi.

Memorandumul stabilește cadrul practic pentru dezvoltarea unor relații de afaceri mai puternice între România și Pakistan, precum și liniile directoare ale unei cooperări economice avantajoase pentru ambele părți. CCIR și Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan vor face schimb de informații legate de practicile economice, de afaceri și, totodată, cu privire la legile și reglementările relevante aplicabile în România și în Pakistan. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri și alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.

Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Pakistan era de 87,98 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020, și de 66,17 milioane de euro la sfârșitul lunii august 2021. În noiembrie 2021, în România activau 324 de companii pakistaneze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 9,6 milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4951 secunde