Mediere între politica ignorantă și legile obiective ale economiei

124
Mediere între politica ignorantă și legile obiective ale economiei - mediere-1524575636.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, 23 aprilie 2018, că a decis să încerce o mediere între Guvern și Banca Națională a României, invitând cele două părți la Cotroceni. 


După cum se știe, puterea aflată la guvernare îi reproșează BNR faptul că nu împiedică deprecierea leului, scumpirea creditelor și creșterea inflației. De partea cealaltă, oficialii BNR au explicat în repetate rânduri că evoluțiile cursului de schimb valutar, dobânzilor bancare și prețurilor de consum au un caracter obiectiv, fiind rezultanta raporturilor dintre cerere și ofertă, acestea fiind puternic influențate de politicile fiscale și bugetare ale Guvernului. 


Misiunea președintelui Iohannis este de a media între știința economiei și o politică ignorantă, autosuficientă și discreționară. Poziția guvernanților români este, în fapt, cea a factorului politic infatuat și plin de sine, ce se crede atât de puternic, încât poate comanda legilor obiective ale economiei să respecte indicațiile de partid.


Stimați cititori, cine credeți că va ceda și își va revizuit poziția, în urma medierii între premierul "20 - 20" și guvernatorul Mugur Isărescu: puterea politică sau legile obiective ale economiei? 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5206 secunde