Măsuri pentru susținerea inovării

75
Măsuri pentru susținerea inovării - masuripentruinovarii-1483886919.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a modificat și completat Codul fiscal, printr-o ordonanță de urgență. 


Printre altele, se prevede că societățile care în prezent desfășoară exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, definită potrivit legii, beneficiază de scutire de la plata impozitului pe profit în primii 10 ani de activitate. 


De asemenea, pentru contribuabilii nou înființați care desfășoară exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, facilitatea se acordă pe o perioadă de 10 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, cu respectarea legislației în domeniul ajutorului de stat.


Prin această măsură, se urmărește stimularea desfășurării activităților de inovare și cercetare-dezvoltare, cu efecte directe asupra menținerii în țară a forței de muncă specializate, valorizând astfel potențialul uman de care dispune România, cu specializări în diferitele domenii de activitate.


În prezent, contribuabilii care desfășoară exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, definită potrivit legii, sunt obligați la plata unui impozit pe profit în cotă de 16% aplicat asupra rezultatului fiscal obținut din aceste activități.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5823 secunde