Măsuri pentru protecția animalelor de pe navele aflate în zona Canalului Suez

410
Măsuri pentru protecția animalelor de pe navele aflate în zona Canalului Suez - masuripentruprotectaanimalelorde-1616915074.jpg

Articole de la același autor



La nivelul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost constituită o celulă de criză pentru a gestiona, conform atribuțiilor, situația generată în data de 24 martie, de blocarea temporară Canalului Suez și a circulației navelor de transport pentru animale, se arată într-un comunicat de presă.
În acest sens, s-au dispus mai multe măsuri, începând cu oprirea, din data de 24 martie, a autorizării navelor de transport pentru animale să părăsească România, dacă acestea trebuie să traverseze prin Canalul Suez.
S-au întreprins demersuri pentru a se afla informații despre localizarea a 11 nave încărcate în portul Constanța cu animale destinate exportului către țări din Golful Persic, care se află în drum spre Canalul Suez.


Au fost contactați reprezentanții transportatorilor care au dat asigurări că la bordul navelor există suficientă hrană și apă pentru următoarele zile și că au identificat surse de suplimentare în cazul în care deblocarea canalului durează mai mult timp.
De asemenea, aceștia au informat că niciuna dintre nave nu se află angrenată în Canalul Suez, cinci dintre acestea se află în Marea Egeea și restul în Marea Mediterană, aflate în așteptarea deblocării canalului.
Se analizează și opțiunea debarcării animalelor în alte porturi, aflate în apropiere, în cazul în care situația o impune.
Precizăm că, fiecare navă de transport pentru animale se încarcă suplimentar cu 25% apă și furaje peste cantitatea estimată pentru durata călătoriei, în conformitate cu prevederile Regulamentului 1/2005/CE.
Menționăm că toate navele de transport pentru animale autorizate dispun de instalații de desalinizare, asigurându-se astfel apa potabilă necesară.
Pentru a preveni îmbarcarea de noi transporturi de animale, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport, până la deblocarea acestuia, au fost notificate  Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene să informeze, în regim de urgență, operatorii economici care desfășoară activități de export de animale către țările din zona Golfului Persic, că acestea sunt temporar suspendate, până la deblocarea zonei.
Exporturile de animale din România se desfășoară în continuare, transporturile de animale care utilizează alte rute nu sunt afectate.  
ANSVSA este în permanent contact cu reprezentanții transportatorilor și ai operatorilor economici pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor și a interveni unde este cazul, se spune în comunicat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7127 secunde