Măsuri compensatorii pentru industria auto, odată cu eliminarea timbrului de mediu

243

Articole recomandate

Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului, susține că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto odată cu eliminarea timbrului de mediu, argumentând că principala problemă în acest sector nu este colectarea, ci cheltuirea fondurilor și dezvoltarea de programe. 


"Este o discuție pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu s-a atacat tot timpul în instanță, iar statul trebuie să plătească eșalonat foarte mulți bani pentru cei care au plătit acest timbru de mediu. Problema nu este neapărat cum să alimentăm (n.r. - Administrația Fondului pentru Mediu), pentru că, dacă vă uitați, 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci nu e problema colectării, ci problema cheltuirii și dezvoltarea de programe în această zonă și pentru a face un mediu mai prietenos", a explicat Daniel Costantin, la Digi24. 


Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto ce reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, industria autohtonă de autovehicule va scădea cu 30% și se vor pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul a confirmat că vor exista, dar vor fi prezentate public "numai după ce le vom discuta cu dânșii". 


"Sigur că vor exista măsuri compensatorii. Eu, ca ministru al Mediului, voi fi preocupat ca pe piața românească să fie autovehicule cât mai noi și care să polueze cât mai puțin", a precizat Constantin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6946 secunde