X
X
Mai multe ştiri online:

Măsuri care stimulează creditarea

Ştire online publicată Joi, 06 August 2020. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Începând de astăzi, 6 august 2020, rata dobânzii de politică monetară s-a redus de la 1,75% la nivelul de 1,50% pe an, în baza deciziei consiliul de administrație al Băncii Naționale a României. Totodată rata dobânzii pentru facilitatea de depozit a coborât de la 1,25% la 1,00% pe an, iar rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard), de la l2.25% la 2,00% pe an.


Nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit se păstrează neschimbate. BNR va continua să efectueze operațiuni repo și să cumpere titluri de stat în lei de pe piața secundară.
Măsurile adoptate de BNR stimulează reducerea dobânzilor bancare și creșterea creditării.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2807 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2456 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3888 secunde