Marinarii de pe remorcherele companiei Coremar au prevenit blocarea portului Midia

977

Articole de la același autor

Portul Midia a trecut prin mari emoții în noaptea de 21 spre 22 iulie 2020, când un tanc de produse petroliere și chimice a eșuat. Manevra de intrare în port a navei "Maritea" a început la miezul nopții. Vasul - construit în 2002, având capacitatea de 35.795 tdw, lungimea de 176 m, lățimea de 29,8 m și pavilion Italia - urma să acosteze în dana Midia 4, pentru a descărca 22.000 tone de păcură.

"Din cauza curenților ce se formează la intrarea în port, pupa vasului a fugit și s-a pus pe uscat, astfel că nava a blocat șenalul navigabil", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", George Caracoti, comandant instructor și șeful secției exploatare din cadrul Companiei de Remorcaj Maritim Coremar SA.

Pe timpul nopții, două remorchere ale companiei Coremar au rămas în asistență.

"Dimineața, am luat decizia să trimitem alte trei remorchere din flotila Coremar, remorchere de putere mai mare, de 5.000 CP, respectiv «Coremar Blue», «Zimbru 4» și «Merfey», pentru efectuarea dezeșuării. Operațiunea a durat două ore, de la 9 la 11, și s-a încheiat cu succes, nava fiind dezeșuată. Dacă nu s-ar fi efectuat la timp, ar fi existat riscul ca vasul să fie împins de curenți, să se pună travers și să blocheze șenalul navigabil. Portul Midia ar fi fost blocat", relatează George Caracoti.

Datorită profesionalismului marinarilor de pe remorcherele companiei Coremar, "Maritea" se află în siguranță. Agentul navei le-a mulțumit pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Într-adevăr, acești marinari merită felicitările și recunoștința întregii comunități portuare. Au demonstrat că sunt, cu adevărat, în slujba siguranței navigației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.314 secunde