Marile speranțe ale "Oil Terminal" Constanța

849
Marile speranțe ale

Articole de la același autor

Traficul petrolier a scăzut dramatic în porturile românești. Dacă în anul 2005, prin terminalele din porturile Constanța și Midia se derulau, în total, 13,97 milioane tone de țiței și produse petroliere, cantitatea a scăzut la 9,014 milioane tone, în 2011. 
În același timp, a avut loc o redistribuire a fluxurilor petroliere între cele două porturi. În 2005, compania "Oil Terminal" controla 89% din traficul petrolier și nu avea, practic, concurență.


Investițiile realizate de "Rompetrol Rafinare" în portul Midia (terminalul monoboy, dane de acostare cu adâncimi de până la 8 metri și cu instalații moderne) au făcut ca mare parte din traficul petrolier să migreze la Midia Marine Terminal. Astfel că, în 2011, ponderea "Oil Terminal" în total a scăzut la 46,61%.
În 2012, fluxurile de țiței și produse petroliere din porturile românești au continuat să scadă. În primele zece luni ale anului, cantitatea totală a fost 5,802 milioane tone, cu 8,91% mai mică decât în același interval din 2011. Dar dacă la Midia Marine Terminal s-a înregistrat un ușor plus de 0,17%, "Oil Terminal" a avut o descreștere de 19,82%. Pe de altă parte, ponderea terminalului din portul Constanța în totalul fluxurilor petroliere a scăzut la 40,04%.
"Oil Terminal este doar un prestator de servicii. Activitatea lui reflectă mersul economiei naționale. Atunci când rafinăriile importă mai mult țiței, când piața internă și cea externă solicită mai mulți carburanți, crește și volumul prestațiilor noastre" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general Sorin Viorel Ciutureanu.
Activitatea "Oil Terminal" este dependentă de cea a principalilor săi clienți - OMV Petrom, Lukoil, Litasco Geneva (parte a grupului Lukoil), Vitol - care asigură grosul fluxurilor de mărfuri petroliere. 
Ce poate face terminalul constănțean pentru a atrage un trafic mai mare, pe măsura capacității de operare pe care o deține? Prea puțin. 
"Pe termen scurt și mediu, totul depinde de repornirea rafinărilor și combinatelor petrochimice din România. Ne punem speranțele în reluarea activității la Arpechim și Oltchim, dar și la Rafo. Noi suntem pregătiți să preluăm toate cantitățile de mărfuri. Recent am inaugurat un rezervor de 10.000 metri cubi" - a afirmat Ciutureanu.
A fost o vreme când "Oil Terminal" își pusese mari speranțe în proiectul oleoductului Constanța - Trieste. Cu trecerea timpului, o serie de participanți la proiect, în frunte cu Italia, care lansase inițiativa, s-au retras. Drept urmare, conducta s-a scurtat. N-a mai rămas decât segmentul Constanța - rafinăria Pancevo, din Serbia. Acum și acest proiect e înghețat. 
"Criza economică, scăderea cererii de produse energetice și cotațiile petroliere nu-i încurajează pe cei ce ar putea participa la finanțarea proiectului" - explică Ciutureanu.
Speranțele pe termen lung ale terminalului din portul Constanța sunt legate de marile zăcăminte de petrol și gaze descoperite în Marea Neagră. Conform primelor estimări, acestea sunt compara-bile cu cele din Marea Caspică. Exploatarea lor este prevăzută să înceapă în 2020. 
România are patru rafinării în funcțiune și alte șase care așteaptă să fie repornite, rețeaua de conducte a "Compet", pentru transpor-tul țițeiului și produselor rafinate, precum și cele două terminale petroliere de la Constanța și Midia. 
"Noi suntem pregătiți. Avem o capacitate de depozitare de 1,3 milioane tone. În prezent, este utilizată într-o proporție mai mică de 50%" - a declarat Sorin Ciutureanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Economie : Administratori noi la Oil Terminal
Pagina a fost generata in 0.5803 secunde