Mărfuri pulverulente nu vor mai fi operate în vecinătatea terminalului auto din portul Constanța

302
Mărfuri pulverulente nu vor mai fi operate în vecinătatea terminalului auto din portul Constanța - marfurilepurverulente-1574635863.jpg

Articole de la același autor

La finalul săptămânii trecute, ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, împreună cu premierul Ludovic Orban și Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, au avut o întrevedere cu reprezentanții managementului companiei Dacia și cu CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi.


Discuțiile au vizat, printre altele, stadiul proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea atât a exportului de autovehicule produse în uzinele Dacia cât și a economiei naționale, în general.


În cadrul discuțiilor, ministrul Lucian Bode a precizat că în zona infrastructurii se va pune accent pe creșterea volumului de investiții deoarece numai așa se pot crea premisele unei dezvoltări economice durabile.


"La întâlnirea cu reprezentanții conducerii Dacia am convenit asupra formării unor grupuri de lucru alcătuite din reprezentanți ai administrației, ai investitorilor privați și consilieri ai prim-ministrului. Știu problemele cu care se confruntă cei de la Dacia și am convingerea că printr-un dialog permanent, mare parte dintre acestea se pot rezolva. Deja le-am transmis ca s-a rezolvat situația pe care mi-au semnalat-o în ceea ce privește portul Constanța: din ianuarie 2020 nu se vor mai desfășura operațiuni încărcare - descărcare mărfuri pulbere vrac, la dana vecină cu zona unde se află autoturismele Dacia, destinate exportului. În ceea ce privește relația contractuală cu CFR Marfă, sper ca noua conducere a societății să găsească, prin dialogul cu reprezentanții Dacia, o soluție care să avantajeze ambele părți", a declarat ministrul Lucian Bode.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde