Managerii prognozează un ușor declin al economiei, pe termen scurt

82
Managerii prognozează un ușor declin al economiei, pe termen scurt - managerii5012021-1609858130.jpg
Pe fondul restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt pesimiste pentru primele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o reducere moderată a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor înregistra o creștere moderată.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și numărul salariaților se vor reduce. Se prognozează că prețurile lucrărilor de construcții vor fi relativ stabile.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu circumspecție. Managerii din acest sector economic au estimat că, în lunile ianuarie și februarie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul se vor reduce cu moderație, iar volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor fi relativ stabile. Efectivele salariaților și prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească, dar cu moderație.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o scădere a cererii de servicii, în timp ce numărul salariaților și prețurile de vânzare a prestațiilor se vor reduce cu moderație. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2832 secunde