Managerii prognozează reducerea moderată a activității economice, pe termen scurt

132
Managerii prognozează reducerea moderată a activității economice, pe termen scurt - managerii-1612201893.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt pesimiste pentru primele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor înregistra o creștere moderată.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și numărul salariaților se vor reduce cu moderație. Se prognozează că prețurile lucrărilor de construcții vor înregistra o creștere moderată.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu circumspecție. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile februarie și martie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul ce vor reduce cu moderație, iar volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor fi relativ stabile. Efectivele salariaților și prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească, dar cu moderație.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o scădere moderată a cererii de servicii, în timp ce numărul salariaților și prețurile de vânzare a prestațiilor vor fi relativ stabile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3822 secunde