Managerii prognozează o creștere moderată a activității economice și a preţurilor

Vineri, 26 Februarie 2021, 20:50
62
Ca urmare a îndulcirii restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției și a prețurilor produselor industriale, în timp ce numărul salariaților va fi relativ stabil.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției va crește cu moderație, iar numărul salariaților va fi relativ stabil. Se prognozează că prețurile lucrărilor de construcții vor înregistra o creștere moderată.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile martie și aprilie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul vor crește cu moderație, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor crește ceva mai rapid. Efectivele salariaților vor fi relativ stabile, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească, dar cu moderație. În schimb, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o scădere moderată a cererii de servicii, a numărului salariaților și a prețurilor de vânzare a prestațiilor. Pagina a fost generata in 0.2107 secunde