Lucrările de creștere a adâncimilor din portul Constanța au fost finalizate

189
Lucrările de creștere a adâncimilor din portul Constanța au fost finalizate - fondlucrariledecrestereaadancimi-1634060605.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a anunțat finalizarea proiectului de investiții „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în portul Constanța”, început în anul 2018.

În cadrul proiectului, au fost executate lucrări de dragaj în 17 zone ale acvatoriului portuar, pe o suprafață de 1.815.655,80 mp pentru a aduce adâncimile la cota de proiectare. De asemenea, s-au realizat lucrări de dragaj de adâncire la șenalul de acces către portul de lucru și la bazinul portului de lucru propriu-zis (de la -7 metri la -9 metri) pe o suprafață de 371.456,20 mp.

În cadrul obiectivului doi al proiectului, asocierea Consal Trade SRL & Impresa Di Costruzioni Ing. E Mantovani SPA a executat lucrările aferente cheurilor din portul de lucru, valoarea acestora fiind de 47.888.806,44 lei (fără TVA). S-au finalizat astfel lucrările de consolidare a cheului în lungime de 1.250 m, respectiv lucrări de dragaj de adâncire de la -7.00m la -9.00m. A fost realizată extinderea spre apă a cheurilor existente (pe o lungime de 1.250 metri liniari) prin executarea unei estacade fundată pe un rând de coloane de beton armat, care să creeze noul front de acostare a navelor cu capacitate sporită. Durata de garanție a lucrărilor este de 36 luni.

Obiectivul principal urmărit de CN APM SA Constanța este îmbunătățirea condițiilor de navigație în interiorul portului Constanța, prin dezvoltarea infrastructurii. Prin finalizarea acestei investiții, se îmbunătățesc considerabil condițiile oferite de portul Constanța în comparație cu celelalte porturi din bazinul Mării Negre, ceea ce poate duce la o creștere considerabilă a traficului de mărfuri realizat cu nave de capacitate mare.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța” este cofinanțat de Uniunea Europeană. Valoarea contractului de finanțare este de 227,834 milioane de lei (cu TVA), din care: 85% reprezintă finanțarea UE și 15% contribuția de la bugetul de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9954 secunde