Litoralul românesc, ocupat aproape în proporție de 100%

857
4
Litoralul românesc, ocupat aproape în proporție de 100% - plajamamaia10-1344176632.jpg

Articole de la același autor

Litoralul românesc și-a revenit spectaculos în acest an, gradul de ocupare peste week-end fiind de sută la sută, iar peste săptămână de circa 98 la sută, conform cifrelor oferite de hotelierii din cadrul Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS).

Se pare că cifrele din acest an le depășește chiar și pe cele din 2008, când România încă nu cunoștea criza, iar puterea de cumpărare a populației era mult mai mare. "Revenirea turiștilor români pe litoralul autohton se datorează eforturilor făcute de hotelieri și de turoperatori de a oferi condiții mai bune și de a menține prețurile la niveluri comparabile cu cele ale concurenței străine. În plus, a început să funcționeze și în România un all inclusive de calitate care este foarte căutat de familii", sunt de părere reprezentanții FPTS.

Potrivit acestora, litoralul românesc a convins pentru că plajele sunt curate, pentru că serviciile s-au îmbunătățit considerabil și pentru că atmosfera creată este unică și confortabilă pentru turiștii români care se simt ca acasă și beneficiază de bucătăria autohtonă, foarte apreciată de cei aflați în vacanță. "Evenimentele mondene și cele care încurajează turismul de distracție sunt și ele o atracție pentru turiști și își îndeplinesc rolul de a oferi diversitate de activități și de a face sejurul la mare mai interesant", spun reprezentanții FPTS. Dacă referitor la evenimente, acestea au fost și numeroase până acum, și de bună calitate, în ceea ce privește curățenia mai rămâne de văzut. Cu siguranță mulți turiști, cei care nu-și permit să stea la hotelurile de lux, să meargă pe plajele private, ori să ia masa în restaurantele cu pretenții, nu sunt neapărat de aceeași părere. Cu siguranță când vine vorba despre servicii, lucrurile s-au mai schimbat în ultimii ani, însă litoralul românesc se confruntă, în continuare, cu foarte multe probleme, peste care dă în special turistul de rând. 

Comentează știrea

admifrator
6 august 2012
si ce inseamna

in cifre absolute acest 100%, 98%?

Gica
6 august 2012
Brailoiule, cu cit te platesc bulgarii ca sa distrugi turismul si comertul nostru?

Brailoule, tu ai reusit o performanta extraordinara: in ultimii ani ai redus numarul turistilor la jumatate datorita acestei taxe nenorocite de parcare. Daca in momentul de fata mai sunt ceva turisti asta se datoreaza acestei perioade a sezonului, dar numarul lor este incomparabil mai mic decit era acum citiva ani. Inainte noi aveam turisti incepind cu 15 mai si pina pe 25 septembrie. Dar acum, sa stii si tu ca prima parte a sezonului a fost moarta si la fel va fi si dupa 20 august. Si asta numai din cauza taxei tale ireponsabile de parcare.

Marian
6 august 2012
Problema nr. 1 in Eforie

Anularea taxei de parcare in Eforie reprezinta cea mai importanta problema a noastra. Doar prin anularea acestei taxe se va dezvolta turismul si comertul la noi. Altfel, vom merge din rau in mai rau.

Ali Baba, beneficiarul taxei de parcare
6 august 2012
Imn personal (in curind va deveni Imnul Casei de Recuperare de la Poarta Alba ptr. ca acolo imi voi desfasura activitatea in urmatorii 8 ani)

Sunt mafiot cu experienta/ Pe legi eu nu am dat doi bani/ Nimeni nu-mi face concurenta/ Si fac tot ce vreau de opt ani./ De voi imi bat joc zi de zi/ Si fac doar ce vor muschii mei./ Dar, stiu, curind eu voi plati./ Puscariabil de doi lei!/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Social : Gradul de ocupare pe litoral este de 100%
Pagina a fost generata in 0.6509 secunde