KMGI a prelungit o linie de credit de 360 milioane USD până în 2021

192
KMGI a prelungit o linie de credit de 360 milioane USD până în 2021 - kmgi-1524401322.jpg

Articole recomandate

Grupul KMG International (KMGI) a modificat și extins o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 360 milioane USD. Maturitatea creditului este de 3 ani din momentul tranzacției, iar Grupul are posibilitatea de a opta pentru două prelungiri de câte un an. 


Creditul a fost contractat de la un sindicat de bănci format din patru coordonatori principali, care au oferit suma în proporții egale: ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V Amsterdam - sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA și UniCredit Bank SA. ING Bank N.V. - sucursala București acționează în calitate de coordonator al facilității și de agent de documentație, UniCredit Bank AG - sucursala Londra în calitate de agent de facilitate și Unicredit Bank SA în calitate de bancă emitentă, agent de garanții și agent de plăți. 


Casa de avocatură Allen & Overy LLP și Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP au acționat în calitate de consultanți legali ai băncilor. 


Garantată de KMG International, facilitatea de credit va fi utilizată de către companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading și KMG Rompetrol pentru acoperirea nevoilor generale de finanțare, dar și pentru asigurarea condițiilor optime de derulare a activității acestora. 


Acest credit reconfirmă parteneriatul important dintre KMG International și cele patru bănci, reprezentând totodată un semn de încredere, respect și recunoaștere acordată Grupului de către instituțiile de credit. Cu o valoare mare și complexitate a creditului, această tranzacție oferă multiple posibilități de utilizare ce pot acoperi într-un mod mult mai eficient și relevant nevoile variate ale companiilor membre Grupului. 


Deținut integral de compania națională de petrol și gaze a Republicii Kazahstan - KazMunayGas, KMG International este un grup petrolier cu sediul central în Amsterdam, care deține și desfășoară operațiuni majore în domeniile rafinare, petrochimie, retail și trading pe 11 piețe de bază. Rețeaua de distribuție carburanți cuprinde 1.100 puncte de alimentare în Georgia, Bulgaria, Moldova și România - unde Grupul deține și două rafinării - Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. 


În 2017, KMG International a înregistrat indicatori operaționali și financiari record în cei peste 40 de ani de la înființarea companiei Rompetrol și a rafinăriei Petromidia, dar și la 10 ani de la preluarea sa de către KazMunayGas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4173 secunde