Kazahstanul a pus ochii pe boii din România

240
Kazahstanul a pus ochii pe boii din România - kazahstanulapusochiipeboiidinrom-1579295236.jpg

Articole de la același autor

Ministrul agriculturii, Nechita - Adrian Oros s-a întâlnit cu Nurbakh Rustemov, ambasadorul Republicii Kazahstan în România. Cele două țări vor să dinamizeze schimburile comerciale și să inițieze proiecte de cooperare în domeniul agriculturii și al zootehniei.


Oros a declarat că ministerul va sprijini parteneriatele inițiate de universitățile cu profil agricol pentru a face posibile schimburile de experiență între studenții celor două țări.


S-a stabilit semnarea cât mai rapidă a acordului de cooperare în domeniul agriculturii. Se analizează oportunitatea ca în perioada următoare să aibă loc o vizită în Kazahstan a ministrului Adrian Oros, pentru a avea o întâlnire cu omologul său, alături de fermieri, agenți economici români, cu scopul de a identifica acțiuni concrete de colaborare dintre România și Kazahstan.


Ambasadorul a afirmat că România este principalul partener comercial din regiune al Kazahstanului, țara sa fiind interesată de domenii precum creșterea animalelor – bovinele de carne, cercetarea și învățământul.


Totodată, Nurbakh Rustemov și-a exprimat deschiderea pentru identificarea căilor de rezolvare a priorităților comune, afirmând că țara sa are un teritoriu foarte vast, iar posibilitățile de colaborare sunt variate. De asemenea, ambasadorul Kazahstanului a declarat că au fost inițiate discuții cu o companie românească pentru exportul de bovine Angus, manifestându-și convingerea că această inițiativă se va bucura de un interes crescut în Kazahstan.   


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4202 secunde