ITF cere ca transportul maritim să își asume obiective climatice ambițioase

120
ITF cere ca transportul maritim să își asume obiective climatice ambițioase - itfcerecatransportulmaritimszisi-1635781986.jpg

Articole de la același autor

Industria de transport maritim trebuie să stabilească obiective ambițioase pentru a ajuta la prevenirea catastrofei climatice globale, avertizează Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) într-o nouă luare de poziție.

În prezent, pe mările și oceanele lumii se află în exploatare peste 50.000 de nave pentru transportul mărfurilor, din care majoritatea consumă combustibil greu, de calitate scăzută. Cantitatea de gaze cu efect de seră emise de aceste nave este echivalentă cu cea emisă de mari puteri industriale precum Germania și Japonia.

Transportul internațional nu a fost inclus în mod explicit în Acordul de la Paris, prin care se urmărește limitarea creșterii încălzirii globale. Pentru a face transportul maritim internațional să se conformeze, ITF solicită industriei shipping-ului și autorităților de reglementare să se angajeze în atingerea obiectivului „zero carbon”, până în 2050.

„Navigatorii sunt martori zilnic la impactul schimbărilor climatice și sunt extrem de îngrijorați de faptul că industria lor nu acționează suficient de repede - a declarat Stephen Cotton, secretarul general al ITF. Sunt necesare schimbări uriașe pentru a elibera industria de transport maritim de combustibilii fosili. Navigatorii au pasiunea, cunoștințele și ideile necesare pentru a ajuta industria să se îndrepte spre un viitor fără carbon.”

Porturile, avertizează ITF, vor avea nevoie de investiții majore pentru a înlocui rezervoarele de motorină și infrastructura conductelor cu sistemele de combustibili ai viitorului. Tranziția transportului maritim la zero carbon va fi o provocare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6272 secunde