Ionuț Rusu: "Sfântul Augustin spunea să crezi în lucrurile care nu se văd, iar recompensa ta va fi să vezi lucrurile în care ai crezut"

2660
Ionuț Rusu:

Articole recomandate

Cine este Ionuț Rusu?



Ionuț Rusu este managerul Stargate, compania de crewing care operează cu succes de 16 ani în municipiul Constanța. Debutul în acest domeniu a avut loc după 5 ani de navigație și după ce a întâmpinat multe dificultăți în a pleca pentru prima dată pe mare: "Am terminat Universitatea Maritimă Constanța, promoția 1999 și apoi mi-am început cariera pe mare. Am plecat destul de greu în primul voiaj, pentru că la vremea aceea dacă nu cunoșteai persoanele potrivite era imposibil să pleci. Acestea erau practicile la momentul respectiv. După 5 ani de navigat am realizat că îmi doresc să fiu eu cel care trimite oamenii pe mare, în condiții bune, în siguranță și fără a fi nevoie de "atenții". Așa a luat ființă Stargate".
Stargate Crewing este o agenție de recrutare echipaj conform MLC, certificată ISO, iar în cei 16 ani de la înființare a ajuns una dintre primele 5 companii de crewing din Constanța și una dintre primele 3 independente 100%. Există câțiva jucători pe piața de crewing care sunt reprezentanții unor mari armatori și cu care Stargate a ajuns să fie pe picior de egalitate, conform declarațiilor lui Ionuț Rusu. Stargate este în momentul de față un important furnizor de forță de muncă pentru sectorul maritim din piața internațională recunoscut pentru rezultate excepționale cu parteneri din întreaga lume.

"În acest moment avem îmbarcați aproximativ 1.300 de navigatori iar de-a lungul timpului am trimis pe mare mai bine de 5.000 marinari. În ultimul an, în portofoliul Stargate au intrat alte cinci companii de renume mondial, dintre care 2 se află în top 5 în lume. O problemă majoră în crewing în momentul de față o reprezintă lipsa pozițiilor pentru personalul nebrevetat. Ca primă măsură în acest sens am reușit să încheiem o colaborare cu compania de stat poloneză, Polsteam, pe care o reprezentăm în România în exclusivitate. Prin aceasta reușim să suplimentăm considerabil numărul de marinari nebrevetați pe care îi îmbarcăm. De asemenea, în clipa de față ne putem lăuda că avem pe mare un număr de 150 de cadeți îmbarcați, număr care este în creștere datorită strânsei colaborări dintre compania noastră și instituțiile de învățământ de profil. Acordăm o importanță deosebită cadeților tocmai pentru că știu cât de greu este să pornești pe acest drum".

Ionuț Rusu este, totodată, posibilul candidat la funcția de primar al municipiului Constanța din partea PNL: "Obiectivul meu, în această etapă, este să transfer know-how-ul în management, în administrație și să punem obiectivele cetățenilor pe primul rând. Consider că doar cei care au o pregătire superioară, cât și rezultate notabile profesionale sunt eligibili pentru această poziție, pentru că suntem în punctul în care Constanța are nevoie de perfomanță, profesionalism și determinare pentru a reda constănțenilor mândria locală știrbită ani de zile. Eu pot face acest lucru, pot fi acel manager, împreună cu cei din PNL".

Ionuț Rusu vine cu forțe proaspete și spune că are un atu pentru că vrea să aplice o altfel de politică: politica cetățeanului, politica omului care are nevoie de un sistem sanitar la standarde înalte oferit de medicii români care acum pleacă din oraș și din țară, de școli în care să nu-ți fie teamă să-ți trimiți copilul și de o administrație care să simți că vrea să-ți facă viața mai ușoară. Managementul propus de el este acela prin care primarul atrage investitori și bani care să fie cheltuiți pentru bunăstarea orașului. "Orașul este o "afacere" care se derulează cu bani publici, cu banii constănțenilor. Așa cum am știut să transform compania mea într-una de succes, unde obiectul de activitate este strâns legat de destinele oamenilor, sunt convins că voi gestiona cu responsabilitate și competență banii publici ai constănțenilor. Trebuie să punem performanța și profesionalismul pe primul loc", a declarat Ionuț Rusu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Pirații fac legea în Golful Guineea
Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Leul, "jumulit" de toate valutele
Joi, 23 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Dolarul s-a apreciat cu 0,01%
Pagina a fost generata in 0.584 secunde