Investiție de 360 de milioane de euro pentru realizarea conductei ce va prelua gazele din Marea Neagră

Marţi, 21 August 2018
319
Transgaz va investi 360 de milioane de euro pentru realizarea conductei Tuzla-Podișor, care va prelua gazele care vor fi extrase din Marea Neagră și le va transporta spre conductele de export, potrivit datelor publicate în raportul pentru semestrul I al administratorilor companiei.

"Obiectivul major al acestei investiții constă în construirea unei conducte telescopice de transport gaze naturale Tuzla-Podișor, în lungime de 308,3 km și Dn 1200 respectiv Dn 1000, care să facă legătura între resursele de gaze naturale disponibile la țărmul Mării Negre și coridorul Bulgaria - România - Ungaria - Austria, astfel asigurându-se posibilitatea transportului gazelor naturale spre Bulgaria și Ungaria prin interconectările existente Giurgiu - Ruse (cu Bulgaria) și Nădlac - Szeged (cu Ungaria)", se arată în documentul menționat, consultat de Agerpres.

De asemenea, această conductă se va interconecta cu actuala conductă internațională de transport gaze naturale Tranzit 1 (Isaccea-Negru Vodă).

Capacitatea de transport va fi de 8,14 milioane de metri cubi pe an, iar investiția estimată se ridică la 360,36 milioane de euro.

În prezent sunt finalizate studiul de fezabilitate și cel de impact asupra mediului și a fost obținută autorizația de construire. Decizia finală de investiție va fi luată în acest an, iar construcția este prevăzută pentru perioada 2019-2020.

Transgaz estimează că punerea în funcțiune și intrarea în operare vor avea loc în anul 2020, dar calendarul estimativ de dezvoltare a proiectului poate suferi modificări, în funcție de evoluția proiectelor offshore din amonte.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3169 secunde