Investigație privind posibile practici anticoncurențiale pe piața vopselurilor

110

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producției și comercializării vopselelor și acoperirilor decorative între Fabryo Corporation SRL și unii dintre distribuitorii săi.

Autoritatea de Concurență are indicii că Fabryo Corporation SRL, în calitatea sa de producător, a stabilit prețurile de revânzare în relația cu distribuitorii săi, pentru o serie de produse comercializate. De asemenea, investigația vizează și o posibilă înțelegere pentru împărțirea pieței pe criterii de teritorialitate.

În cadrul acestei investigații, inspectorii Consiliului Concurenței au efectuat inspecții inopinate la sediul și punctele de lucru ale Fabryo, precum și la unele firme distribuitoare: Adimag Com Impex SRL, Almir SRL, BogMad Prestcom SRL, Cindy SRL, Macon SRL, Oyl Company SRL, Orca SRL, Romteco SRL, Service Top Agro SRL și Sanex Com SRL.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice. Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4161 secunde