Investigație importantă a Autorității de Supraveghere Financiară

Marţi, 21 August 2018
233
 Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat o investigație cu privire la toate aspectele rezultate în urma informațiilor apărute în spațiul public privind investițiile fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) în acțiunile Digi Communications, informează ASF printr-un comunicat remis Agerpres.

ASF precizează că orice emitent dintr-un stat membru al Uniunii Europene se poate lista în alt stat membru UE, prin procedura de pașaportare (passporting). În astfel de situații, prospectul de emisiune trebuie aprobat de către autoritatea de supraveghere din statul de origine.

Astfel, în cazul listării la Bursa de Valori București a companiei Digi Communications N.V., prospectul de emisiune a fost aprobat de autoritatea din Olanda, Autoritatea de Supraveghere Financiară fiind doar notificată cu privire la acest demers.

Prospectul, făcut public în vederea listării, pune la dispoziția investitorilor toate informațiile relevante despre situația companiei și menționează inclusiv riscurile asociate, precum: riscuri referitoare la activitatea și industria în cadrul căreia societatea își desfășoară activitatea, riscuri legate de aspecte legale, de reglementare și de litigii, riscuri legate de investițiile în țările în care societatea își desfășoară activitatea, riscuri legate de poziția financiară și riscuri legate de ofertă și de acțiuni.

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde