Înregistrarea contractelor dintre persoane juridice române și cele străine

192
Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că prin O.G. nr.30/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, au fost aduse modificări alin.71 al art.8 "Definiția sediului permanent", din Codul fiscal, în ce privește contribuabilii beneficiari ai unor prestări de servicii de natura activităților de construcții, montaj, supraveghere, consultanță asistență tehnică și orice alte activități, executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, care sunt obligați să înregistreze contractele încheiate cu acești parteneri, la organele fiscale competente.

Anterior, obligația revenea doar persoanelor juridice române. Acestora li s-au adăugat, așadar, persoanele fizice rezidente și sediile permanente din România aparținând unor persoane juridice străine.

Astfel, în acest sens A.N.A.F. va emite un ordin cu privire la procedura de înregistrare a contractelor încheiate între persoane juridice române și persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente.

Prin prezentul proiect de ordin se presupune că, în vederea înregistrării contractelor încheiate cu persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, prestatoare de servicii de natura activităților de lucrări de construcții, montaj, supraveghere, consultanță, asistență și orice alte activități, atât persoanele juridice române, cât și persoanele fizice rezidente, precum și sediile permanente din România aparținând persoanelor juridice străine, să furnizeze organului fiscal competent date privind contractul/documentul care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României, încheiat cu persoana fizică sau juridică nerezidentă, cum ar fi:

- părțile contractante;

- obiectul contractului/documentului care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României;

- data începerii activității;

- perioada pentru care se desfășoară activitatea;

- alte date suplimentare necesare pentru identificarea potențialelor sedii permanente, referitoare la locul unde se desfășoară activitatea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Economie : Patriciu a cerut insolvența MIC.RO
Pagina a fost generata in 1.4633 secunde