Info fiscalitate: proceduri privind TVA

188
Info fiscalitate: proceduri privind TVA - infofiscalitate-1485876284.jpg

Articole de la același autor

Procedurile privind înregistrarea în scopuri de TVA și anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA, dar și criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA, pot fi consultate pe site-ul ANAF. 


Unul dintre obiectivele Guvernului este reducerea sarcinilor administrative excesive ale contribuabililor, astfel ca Agenția Națională de Administrare Fiscală a eliminat formularul (088) "Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA".


Decizia privind eliminarea formularului 088 a rezultat ca urmare a analizei procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, prin care s-a constatat faptul că o serie dintre informațiile solicitate erau furnizate de contribuabili prin intermediul altor formulare, precum și faptul că în cadrul procedurii de evaluare, ANAF poate utiliza informațiile existente în bazele de date proprii sau care pot fi obținute de la alte instituții prin intermediul schimbului de informații.


Astfel, prin O.P.A.N.A.F. nr. 210/2017, ale cărui prevederi vor intra în vigoare începând cu data de 01 februarie 2017, a fost abrogat O.P.A.N.A.F. nr. 3841/2015 privind aprobarea modelului și conținutului formularului (088) "Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA".


În aceste condiții, procedura actuală privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA, precum și procedura de anulare, din oficiu, a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a persoanelor impozabile care nu justifică intenția și capacitatea de a desfășura activități economice care implică operațiuni în sfera de aplicare a TVA, aprobată prin O.P.A.N.A.F. nr. 2393/2016, presupune, pe de o parte, modificarea procedurii de evaluare, și pe de altă parte actualizarea aplicațiilor informatice și a modalitatii în care sunt utilizate informațiile deținute sau obținute de ANAF, prin schimbul de informații cu alte entități.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Marţi, 31 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Șeful ANAF pune vămile sub lupă
Pagina a fost generata in 2.0296 secunde