Industria shipping-ului susține Declarația din Golful Guineea privind suprimarea pirateriei

265
Industria shipping-ului susține Declarația din Golful Guineea privind suprimarea pirateriei - industriashippinguluisustinedecl-1625169050.jpg

Articole de la același autor

Crește de la o zi la alta numărul reprezentanților industriei shipping-ului mondial care își exprimă adeziunea față de Declarația din Golful Guineea privind suprimarea pirateriei. Cele mai mari trei state de pavilion ale lumii, multe dintre cele mai mari companii armatoare de pe glob, asociații majore de transport maritim, companii regionale din Ucraina până în Nigeria, precum și Forumul Economic Mondial s-au alăturat în sprijinul Declarației. Până în prezent, s-au adunat 342 de semnături.

Recent, Nigeria a anunțat o investiție semnificativă în domeniul militar, pentru combaterea pirateriei în Golful Guineea. Gestionat de Agenția Nigeriană pentru Siguranță Maritimă (NIMASA), proiectul va spori securitatea maritimă în regiune, o zonă afectată de piraterie, jaf armat și alte infracțiuni maritime.

Un centru de comandă și control cu sediul în Lagos va coordona o rețea de active militare, care va cuprinde: două nave de misiune specială, două avioane cu rază lungă de acțiune, 17 nave cu răspuns rapid, capabile de viteze de 50 de noduri, trei elicoptere și patru drone aeriene. Acestea completează dotările existente.

Comunitatea maritimă internațională a salutat decizia Nigeriei.

În anul 2020, un număr de 135 de navigatori au fost răpiți de pe navele lor în întreaga lume, din care 95% de către pirații din Golful Guineea. Semnatarii declarației speră ca, în urma măsurilor luate de statele din zonele fierbinți, numărul atacurilor piraților să fie redus cu cel puțin 80%, până la sfârșitul anului 2023.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.595 secunde